Бонбонки

Темичики с различен вкус, цвят и размер.

Сръбски оръжеен търговец открит мъртъв септември 15, 2011

В събота вечер бивше военно аташе е открито мъртво в сградата на сръбското посолство в Триполи. Към този момент тялото на полк. Трупът на Зарко Радункович все още се съхранява в сградата на посолството. Източници от дипломатическите кръгове твърдят, че Радункович е получил сърдечен удар, в града се вихрят много спекулации, че е бил убит от неизвестен извършител.

Радункович беше полковник от запаса в сръбската и черногорска армия. От 2000 до 2005 год. заемаше поста на военно аташе на Сърбия в Либия. В Триполи се шушукаше, че сръбското правителство не е било удовлетворено от представянето му и че лошата му работа е довела до закриването на военното представителство през 2005 год. (същото беше възстановено миналата година).

След пенсионирането си Радункович непрекъснато посещаваше Либия, но вече като представител на сръбската оръжейна фирма Kofis. Бизнесът му на няколко пъти е предизвиквал намесата на сръбските власти, защото дейността на Kofis пряко е възпрепятствала транзакции на държавната Jugoimport. През 2007 год. съществуваше голяма вероятност от налагане на ембарго над въоръжения износ на Сърбия именно поради дейността на Kofis в Либия.

Много български специалисти са ставали жертва на дейността на пенсионирани сръбски военни в Либия, които от години необезпокоявани развиват мъгливи бизнеси под прикритието на строителни компании.

 

2 Responses to “Сръбски оръжеен търговец открит мъртъв”

  1. tutankhamon661 Says:

    Където има оръжие, обикновено се появяват и трупове.


Вашият коментар